Polievka z medvedieho cesnaku s pošírovanými prepeličími vajíčkami - Gorenje

Polievka z medvedieho cesnaku s pošírovanými prepeličími vajíčkami

JEDNODUCHŠIE JEDLO
9.4.2020

Aká by bola jar bez receptu s medvedím cesnakom? Preto sme si pre vás dnes pripravili krémovú polievku, ktorá je vhodná aj pri bezmliečnej diéte či celiakii, keďže sme na jej zahustenie nepoužili žiadnu smotanu ani múku. Jednoducho si ju zahustíme jedným nastrúhaným zemiakom.

Na dekoráciu sme použili bylinky, klíčky a pošírované prepeličie vajíčka. Takto môžete polievku servírovať aj ako veľkonočné menu. 

Ingrediencie (na 2 porcie):

  • 1 pór
  • za hrsť medvedieho cesnaku
  • 1 čierna reďkovka
  • 1 cuketa
  • 1 zemiak
  • mletá rasca, fenikel
  • čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 4 prepeličie vajíčka

Postup:

  1. Na olivovom oleji podusíme pór. Pridáme na malé kocky nakrájanú čiernu reďkovku, osolíme, pridáme koreniny a zalejeme vývarom.
  2. Po tom, čo nám polievka začne vrieť pridáme nakrájanú cuketu a medvedí cesnak a varíme domäkka. 
  3. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a vrátime na oheň. 
  4. Na jemnom strúhadle nastrúhame zemiak, ktorý pridáme do polievky. Tú následne nie je potrebné ničím zahusťovať, pretože práve to je úlohou zemiaku. 
  5. Po pár minutách polievku ešte raz premixujeme a podávame s pošírovanými prepeličími vajíčkami. 
  6. Ich príprava je jednoduchá. Zovrieme vodu, do ktorej sme si pridali vínny ocot. Lyžicou v strede vytvoríme akoby vír, do ktorého opatrne vlejem vajce. Pozor, musí byť skutočne čerstvé aby nám držalo pokope. Povaríme minutku a následne dierkovanou naberačkou vyberieme z hrnca. Vajíčka pripravujeme jedno po druhom.

Dobrú chuť, krásnú Veľkú noc!

Patrícia Molnárová Turiničová


POHOTOVÝ A SPOĽAHLIVÝ

Ručné mixéry gorenje vás v kuchyni ešte viac zefektívnia. Stane sa všestrannými pomocníkmi vždy, keď ich budete potrebovať. Vďaka širokej ponuke funkcií a nástavcov zvládnu úlohy, na ktoré ste kedysi potrebovali niekoľko spotrebičov.

ODPORÚČAME: