5-hviezdičková omáčka za 5 minút - Gorenje

5-hviezdičková omáčka za 5 minút

JEDNODUCHŠIE JEDLO
23.5.2017

Ako pripraviť 5-hviezdičkovú omáčku za 5 minút: Robí sa to takto.

Mnoho ľudí sa bojí pripravovať omáčku v domnienke, že jediným spôsobom, ako si vychutnať vynikajúcu omáčku, je rezervovať si stôl v najbližšej michelinskej reštaurácii. Uisťujeme vás však, že všetko sa dá, ak viete, ako na to. A radi sa o to s vami podelíme. Naučte sa tento recept:

  1. Priveďte polovicu fľaše vína (biele na kura, teľacie mäso a ryby, červené na hovädzie, jahňacie a morčacie mäso) a najemno nakrájanú cibuľu do varu, až kým nezhustne a kyselina sa nevyparí.
  2. Pridajte ¼ litra smotany.
  3. Pridajte mäsový vývar (alebo 1 kocku bujónu).
  4. Alebo: Pridajte huby alebo bylinky ako estragón, kôpor či petržlen.


Je možné vyčistiť zakalený vývar…znova?

Áno, ak do vývaru pridáte škrupiny z vajec, nečistoty sa zachytia k vnútornej strane škrupín, a tak ich spolu s nimi môžete vyhodiť. Nezabudnite priviesť vývar opäť k varu, aby ste sa vyhli salmonelóze. Zvyšný vývar dajte zamraziť do držiaka na ľad alebo vrecúšok na ľad. Takto budete mať vývar a omáčku stále po ruke.

Dobrú chuť!

 

HomeMade tvar rúry: Všetky vynikajúce vlastnosti pečenia v tradičných peciach na drevo

Tradičný, klenutý tvar rúr Gorenje je jednou z množstva užitočných riešení. Inšpirovaný tradičnými pecami na drevo, umožňuje horúcemu vzduch voľne cirkulovať. Vďaka tomu horúci vzduch rovnomerne prúdi okolo pripravovaného jedla čím vždy dosiahnete vynikajúce výsledky pečenia: chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri.

Tiež by ste si mohli prečítať: