Užitočné techniky na prípravu homára, vykostenie lososa, kuraťa a pod. - Gorenje

Užitočné techniky na prípravu homára, vykostenie lososa, kuraťa a pod.

JEDNODUCHŠIE JEDLO
13.5.2017

Určite existujú ľudia, ktorý dokážu olúpať viac ako 10 kreviet za 60 sekúnd a zvládajú toto umenie. Dobre pre nich.

To nemení nič na skutočnosti, že lúpanie môže byť náročné, ak nemáte tú správnu techniku.


Ako správne vykostiť lososa u seba doma? Od chrbta.

  1. Najprv odrežte hlavu od trupu okolo žiabier.
  2. Odrežte chvost pri jeho koreni. Môžu sa tu nachádzať dosť veľké kosti, preto nemusíte rezať úplne na doraz, hlavne aby chvost praskol a odlomil sa.
  3. Priložte filetovací nôž ku hlave alebo chvostu. Veďte rez smerom do stredu ryby popri chrbtici. Režte popri chrbtici, až kým sa kosť neoddelí.
  4. Položte filety na stranu a odstráňte z nich kosti. Vyberte chrbticu, pokiaľ ide ľahko. Filety úplne vykostite filetovacím nožom a pri krájaní ich ťahajte. Filety sú konečne naporcované.

Ako z homára dostať mäso? Vezmite si luskáč.

  1. Homára puknite pozdĺž chrbtice silným, ostrým nožom.
  2. Vyberte žalúdok, ktorý sa nachádza pri hlave hneď za očami a tykadlami. Vyberte tmavé črevo, ktoré prechádza cez chvost.
  3. Ak chcete, vyberte zelené vnútornosti a ikry a potom ich podávajte spolu s homárom.
  4. Klepetá rozlúsknite luskáčom alebo kladivkom tak, aby ste sa mohli dostať ku všetkým malým a úzkym miestam.


Ako z artičoky vyťažiť čo najviac? Odstráňte briadku.

  1. Umyte si ruky. Varená artičoka by sa mala jesť prstami.
  2. Odtrhujte lístky jeden po druhom a namočte ich do roztopeného masla alebo dresingu z oleja a octu.
  3. Spodnú mäsitú časť artičoky obhryzte prednými zubami.
  4. Keď zjete všetky lístky, odstráňte tzv. briadku – zhluk malých vláskov, čo sú nevyvinuté kvety v strede artičoky – a nakoniec zjedzte stred.


Ako nepodávať hovädzie stehno, ktoré sa nedá požuť? Použite svoje oči.

  1. Pozrite sa na štruktúru svalov. Každý kus hovädzieho stehna je iný.
  2. Mäso krájajte pozdĺž štruktúry svalov, nie len zo širšieho konca.
  3. Mäso vopred narežte na tenké pásiky.
  4. Predtým, ako naporcujete celé stehno, prezrite si rez mäsa. Ak žilky zo svalov idú rovnobežne s vláknami mäsa, zmeňte uhol krájania. Ak budete mäso krájať pozdĺž svalových vláken, bude tvrdé a ťažko sa bude žuť.


Ako naporcovať čerstvé kura ako ostrieľaná gazdiná? Nakrájajte kura za dve minúty.

  1. Položte kura na dosku prsiami smerom hore a stehnami smerom k sebe. Prerežte prsia dobrým nožom alebo nožnicami na hydinu.
  2. Rozdeľte kura na dve polovice: Prerežte chrbát od krku po stehno. Vyberte všetok vnútorný tuk a vnútornosti.
  3. Odrežte krídlo spolu s kúskom pŕs. Odrežte vonkajšiu časť končeka krídelka.
  4. Oddeľte nohu, stehno a chrbát od pŕs. Najjednoduchšie je rezať medzi stehnom a prsiami. Nožom režte pozdĺž kože. Porcovanie dokončite oddelením nohy a stehna.

HomeMade tvar rúry: Všetky vynikajúce vlastnosti pečenia v tradičných peciach na drevo

Tradičný, klenutý tvar rúr Gorenje je jednou z množstva užitočných riešení. Inšpirovaný tradičnými pecami na drevo, umožňuje horúcemu vzduch voľne cirkulovať. Vďaka tomu horúci vzduch rovnomerne prúdi okolo pripravovaného jedla čím vždy dosiahnete vynikajúce výsledky pečenia: chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri.

Tiež by ste si mohli prečítať: