Umelá hmota, hliníková fólia alebo nádoba: Ako udržíte potraviny čerstvé? - Gorenje

Potravinová fólia, hliníková fólia alebo nádoba: Ako udržíte potraviny čerstvé?

JEDNODUCHŠIE JEDLO
23.5.2017

Pri balení potravín nejde len o praktickosť. Na tom sa zhodujú aj ochrancovia životného prostredia a bezpečnosti potravín. Potraviny, zvyšky jedla a obedy musia byť hygienicky zabalené s čo najmenším vplyvom na životné prostredie. My sme vám to uľahčili.

Ako udržať polovicu cibule dlhšie čerstvú: Potrite cibuľu maslom.

Najbližšie, keď sa vám z prípravy mäsových guliek alebo paradajkového šalátu zvýši kúsok cibule, nebaľte ju hneď do fólie alebo obalu, ale siahnite po masle. Polovica cibule ostane dlhšie čerstvá, keď ju natriete maslom. A maslo neškodí životnému prostrediu. Neodporúčame tento trik pri iných potravinách.

Čo robiť, aby zelené paradajky dozreli: „Otrávte“ ich plynom.

Keď vložíte paradajky do vrecka, urýchlite tak proces dozrievania, keďže vo vrecku sa udržiavajú plyny. Dierky vo vrecku umožňujú cirkuláciu, čím etylén pracuje účinnejšie. Ak sa vám minú plastové vrecká, etylén vypúšťajú aj jablká, slivky, broskyne a hrušky, takže stačí paradajky uložiť do košíka spolu s týmto ovocím.

Dlhšie čerstvé citróny: Zabaľte ich a dajte schladiť.

Citróny vydržia dlhšie čerstvé, keď ich zabalíte do hliníkovej fólie a vložíte do chladničky. Ale len celé citróny! Šťava z odrezaných citrónov môže preniknúť do fólie a vylúčiť horkú železitú chuť, pretože majú kyslú hodnotu PH. To isté platí pre iné kyslé potraviny, ako napríklad kyslé uhorky, polovičky paradajok a zaváranú cviklu. Kyslé potraviny je najlepšie uskladňovať v sklenených, porcelánových a plastových miskách zakrytých fóliou.

Aby banány rýchlejšie dozreli: Dajte im trochu zabrať.

Kým neurýchlite proces dozrievania, nebude žiaden banánový koláč. Podarí sa vám to tak, že banány trošku otlačíte. Buď ich povaľkáte vo vlhkej kuchynskej utierke alebo, ak potrebujete naozaj veľa banánov, môžete ich vložiť do veľkej plastovej tašky a pobúchať ňou o kuchynskú linku. Banány budú o chvíľu zrelé.

Najlepší spôsob uskladnenia chleba: Vo vrecku so surovým zemiakom

Chlieb rýchlo zoschne. Ak ste už unavení z toho, že prakticky čerstvo upečený alebo „čerstvo kúpený“ chlieb musíte použiť ako potravu pre vtáčiky alebo krutóny, použite tento starý trik: Chlieb skladujte v plastickom vrecku so surovým ošúpaným zemiakom. Zemiak dodá chlebu potrebnú vlhkosť, vďaka ktorej nezoschne a ostane dlhšie čerstvý.

Aby sa cukríky nepolepili: Pridajte cukor.

Tu je dobrá rada pre všetkých milovníkov cukríkov. Aj vy neznášate, keď sa cukríky zlepia do jednej veľkej hrudy? Búchate a tlačíte a získať jeden cukrík vás stojí veľa energie - zatiaľ čo sa vám zbiehajú sliny. Je jednoduchší a oveľa sladší spôsob. Posypte cukríky troškou cukru a vložte ich v nádobe do chladničky. Cukor (alebo práškový cukor) pokryje jednotlivo každý cukrík, a tak sa dokopy už nezlepia.

Vlastnosti chladničiek a mrazničiek

Technológia IonAir: Nová generácia chladničiek ION generation rozhodne umiestňuje Gorenje medzi najlepšie značky na trhu. Kvalita a zdokonalené materiály, diskrétne navrhnuté línie, špičkové police a množstvo ďalších funkčných vylepšení. Pri vývoji sme sa predovšetkým venovali vytvoreniu čo najlepšej klímy vo vnútri spotrebiča. 

Tiež by ste si mohli prečítať: