Ako svojim najbližším pripraviť gastronomický zážitok? 10 gurmánskych zásad. - Gorenje

Ako svojim najbližším pripraviť gastronomický zážitok? 10 gurmánskych zásad.

JEDNODUCHŠIE JEDLO
18.5.2017

1. Používajte len tie najlepšie suroviny. Sú základom každého jedla. Ako nájdem tie najlepšie suroviny? Využite svoje zmysly, keď napĺňate nákupný košík. Voňajte, dotýkajte sa, počúvajte, pozerajte sa.

2. Nenakupujte v deň, keď očakávate hostí. Prečo by ste sa mali stresovať z toho, že nenájdete v obchodoch všetky suroviny v jeden deň?

3. Nech je jedlo jednoduché. Jednoduchšie znamená lepšie. Varenie nie je náročné.

4. Predtým, ako začnete, si naostrite nože. Nôž je najdôležitejším nástrojom po vašich rukách. Je lepšie mať jeden dobrý nôž ako viacero tupých nožov. Nezabudnite pri každej inej potravine umyť nôž horúcou vodou a prostriedkom na umývanie riadu.

5. Doprajte si dostatok času na to, aby ste mali zo svojej práce radosť. Varenie by nemalo byť povinnosťou, ale zábavou. Ak chcete mať všetko pod kontrolou, naplánujte si celý proces a prezrite si recept dopredu, aby vás nič nečakané neprekvapilo.

6. Robte kompromisy. Ak vás tlačí čas, nebojte sa do dusenej zeleniny použiť fazule z konzervy, dobrý dresing kúpený v obchode na šalát či predvarené zemiaky z mrazničky. Dobrí kuchári nie sú úplne dokonalý.

7. Buďte k sebe dobrí a myslite na to, že: „Ide mi to dobre, toto jedlo bude vynikajúce!.“ Negatívna energia nemá v kuchyni miesto.

8. Priebežne dochucujte a myslite pri tom na celkový výsledok varenia. Keď pripravujete menu, hľadajte kontrasty: chrumkavé, studené, korenisté, jemné, čokoládovo hnedé, malinovo červené, žlté a modré. Vaše chuťové zmysly a zrak túžia po nových zážitkoch.

9. Po vyprážaní nechajte mäso trošku odstáť, aby si zachovalo šťavnatosť a pri jeho krájaní nevytiekli všetky šťavy. Netreba hovoriť, že krvavá šťava z mäsa, ktorá sa na tanier zmieša s vašou úžasnou omáčkou nevyzerá príliš chutne.

10. Nechajte hostí, aby si na jedlo počkali, a nedovoľte, aby jedlo čakalo na hostí. Ohrievanie jedla ho ničí. Predtým, ako dorazia hostia, začnite s vecou, ktorá trvá najdlhšie. Potom sa môžete sústrediť na bylinky, krehkú zeleninu a všetko ostatné, čo sa má podávať rýchlo.

HomeMade tvar rúry: Všetky vynikajúce vlastnosti pečenia v tradičných peciach na drevo

Tradičný, klenutý tvar rúr Gorenje je jednou z množstva užitočných riešení. Inšpirovaný tradičnými pecami na drevo, umožňuje horúcemu vzduch voľne cirkulovať. Vďaka tomu horúci vzduch rovnomerne prúdi okolo pripravovaného jedla čím vždy dosiahnete vynikajúce výsledky pečenia: chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri.

Tiež by ste si mohli prečítať: