Ako naostriť nože krok za krokom - Gorenje

Ako naostriť nože krok za krokom

JEDNODUCHŠIE JEDLO
16.5.2017

Ako docieliť, aby ste v zásuvke mali vždy ostré nože? Pozrite sa do kalendára. Nože by ste mali naostriť približne každý mesiac. Použite ocieľku, pokiaľ s ňou viete narábať. V opačnom prípade použite brúsny kameň. Tu je spôsob, ako na to:

1. Neponáhľajte sa. Brúsenie nožov pomocou brúsneho kameňa môže byť veľmi upokojujúce.

2. Ponorte kameň do vody, až kým neprestanú vychádzať bublinky vzduchu. Položte ho na pevnú základňu (najlepšie na tú, ktorá bola jeho súčasťou, keď ste ho kúpili) a navlhčite ho vodou.

3. Vezmite nôž do pravej ruky a hranu noža priložte šikmo naprieč kameňom. V tomto uhle: Umiestnite čepeľ smerom nadol tak, aby ste brúsili pod uhlom 10 až 15 stupňov. Tento uhol musí byť rovnaký počas celého procesu brúsenia.

4. Pravou rukou ovládajte uhol a prostredné tri prsty ľavej ruky položte na ostrie noža.

5. Nezabudnite na to, že počas brúsenia sa z prachu a vody vytvorí pasta. Nechajte túto pastu tak, pretože pôsobí ako brusivo.

6. Pritiahnite nôž smerom k sebe Začnite od hrany noža a pokračujte smerom k rukoväti. Počet pohybov závisí od stavu noža. Tieto ťahy spôsobujú, že sa na druhej strane noža vytvára mikroskopický výstupok (hrbolček).

7. Otočte nôž a zarovnajte tento výstupok rovnakým pohybom, ako pri druhej strane, pričom nie je potrebných tak veľa ťahov.

8. Nôž môžete použiť, keď sa tento malý hrbolček odstráni. Môžete to skúsiť tak, že nechtom opatrne prejdete po hrane noža z oboch strán.

HomeMade tvar rúry: Všetky vynikajúce vlastnosti pečenia v tradičných peciach na drevo

Tradičný, klenutý tvar rúr Gorenje je jednou z množstva užitočných riešení. Inšpirovaný tradičnými pecami na drevo, umožňuje horúcemu vzduch voľne cirkulovať. Vďaka tomu horúci vzduch rovnomerne prúdi okolo pripravovaného jedla čím vždy dosiahnete vynikajúce výsledky pečenia: chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri.

Tiež by ste si mohli prečítať: