Andalúzske gazpacho - Gorenje

Andalúzske gazpacho

Ingrediencie

  • 1 kg zrelých paradajok
  • 1 zelená sladká paprika
  • 1 malá uhorka
  • ½ - 1 strúčik cesnaku
  • Biely chlieb (starý jeden deň, vo veľkosti približne jednej malej buchty)
  • 50 ml červeného vínneho octu
  • 50 ml olivového oleja
  • Soľ
  • 1 pohár vody alebo zeleninový bujón
  • ½ čerstvé čili

Príprava

Paradajky, uhorku a sladkú papriku nakrájajte na centimetrové kocky a dajte ich do misky. Nasekajte cesnak a pridajte ho k nakrájanej zelenine. Chlieb rozmrvte a pridajte ho do misky, potom do nej nalejte ocot, vodu (alebo zeleninový bujón) a pridajte soľ. Ingrediencie rozmixujte v mixéri a pretlačte ich xez sitko. Zmes dajte do chladničky vychladnúť.

Servírovanie

Gazpacho podávajte na hlbokých tanieroch alebo vo vysokých pohároch a ozdobte ho krutónmi, kockami uhorky a sladkej papriky, bylinkami a uvareným vajíčkom.

Gazpacho môže ostať v chladničke niekoľko dní.

Náš šéfkuchár Andrej Kuhar, ocenený 6 Michelinskými hviezdami, bude návštevníkov stánku Gorenje na IFA 2016 rozmaznávať svojimi kulinárskymi špecialitami.